Kontakt

Ramen & Deuren

Veel mensen beseffen het niet, maar de ramen en deuren bepalen in grote mate de uitstraling van een woning. Wanneer u nieuwe pannen op het dak heeft laten plaatsen of opnieuw uw gevel heeft laten bekleden met sierpleister of tegelstrips heeft uw woning al een behoorlijke metamorfose ondergaan. U kunt uw voordeur, ramen en kozijnen ook aan laten passen om zo een uniforme moderne uitstraling te realiseren.

Naast het esthetische aspect kan het vervangen van ramen, deuren en kozijnen ook bijdragen aan het verhogen van het wooncomfort. Zo kan het glas in de ramen vervangen worden om een betere isolatiewaarde te behalen. HR+++ beglazing heeft momenteel de hoogst haalbare isolatiewaarde. Door de betere isolatie is het echter wel noodzakelijk om ook beter te ventileren om zo de ruimte toch te voorzien van verse lucht en een gezond binnenklimaat.

Daglicht

Het plaatsen van een kozijn met raam is een uitstekende oplossing om een donkere ruimte te voorzien van meer daglicht. U kunt uw tuin meer bij uw keuken betrekken door het plaatsen van een schuifpui. Hierdoor creëert u naast meer daglicht ook een ‘open verbinding’ naar uw tuin. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u in een bepaalde ruimte minder daglicht of zon (en dus ook warmte) wilt. Zonwering, screens en rolluiken behoren tot de mogelijkheden.

Soorten en materiaalkeuze

Iedere situatie vraagt om een passende oplossing. De verschillende soorten ramen (kiep-, draai-, draai-kiep- of schuifraam) en deuren (draai-, kiep-, schuif- of kanteldeur) hebben ieder zijn unieke eigenschappen en zijn daarmee wel of juist niet geschikt voor een bepaalde situatie. De keuze voor het materiaal speelt ook een belangrijke rol. Zo zijn ramen en deuren verkrijgbaar in hout, kunststof, aluminium, staal of glas. Ieder materiaal heeft zijn specifieke eigenschappen en is daarmee gevoelig of minder gevoelig voor onderhoud. Zo dient het schilderwerk van houten deuren en ramen regelmatig onderhouden te worden om houtrot te voorkomen, denk hierbij aan het afbladderen van verf en vochtproblemen. Houdt hier tijdens uw keuze van het materiaal rekening mee.

Hang- en sluitwerk

Ramen en deuren zijn de toegang tot uw woning en dus uw privé eigendommen. Om uw veiligheid te waarborgen en uw woning te beveiligen kunt u de ramen en deuren voorzien van hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit hang- en sluitwerk heeft een gecertificeerd keurmerk dat aan de hoge eisen voor inbraakpreventie voldoet. Denk bij ramen bijvoorbeeld aan raamboompjes, meerpuntssloten, bijzetsloten of barrièrestang. Bij deuren kunt u denken aan veiligheidssloten, insteeksloten, dievenklauwen en anti-inbraakstrips. Ook het plaatsen van rolluiken voor ramen en deuren kan aan beveiliging van uw woning bijdragen.