Kontakt

VELUX lichtkoepels

Beeld u eens in wat een VELUX lichtkoepel voor uw huis kan doen. Veel van de leefruimtes in huizen met een plat dak, zoals keukens, woonkamers en werkplekken krijgen weinig daglicht. Met VELUX lichtkoepels kunt u elke ruimte transformeren en verbeteren. VELUX lichtkoepels brengen u het daglicht en de frisse lucht die u zoekt – tegelijkertijd voldoen ze aan iedere ontwerpeis en technische standaard. U kunt de lichtkoepels in zowel ventilerende als vaste variant krijgen en beiden kunnen in zowel renovatie als nieuwbouw worden toegepast.

VELUX lixhtkoepel

Productkenmerken:

 • Energiebesparing – bespaar een hoop geld op uw energierekening door een VELUX lichtkoepel in plaats van een traditionele lichtkoepel te installeren.
 • Inbraakwerend – iedere VELUX lichtkoepel is voorzien van Politiekeurmerk Veilig Wonen®.
 • Mooi ontwerp – alle VELUX lichtkoepels zien er van binnen hetzelfde uit, motoren en gasveren zijn niet te zien.
 • Reductie van regengeluid – zelfs als u direct onder de VELUX lichtkoepel staat, hoort u het regengeluid vrijwel niet meer.
 • Regensensor – iedere elektrische INTEGRA lichtkoepel is standaard voorzien van een regensensor, zodat hij bij regen automatisch sluit.
 • Raamdecoratie – voor VELUX lichtkoepels is een uitgebreid assortiment aan raamdecoratieproducten beschikbaar, variërend van lichtdoorlatende en verduisterende plissé gordijnen tot en met buitenzonweringen.
 • Onderhoudsarm – de opstand is van PVC gemaakt en de koepel is van acrylaat of polycarbonaat en hebben zo goed als geen onderhoud nodig.
 • io-homecontrol® – met 1 VELUX afstandsbediening kunt u alle geschikte io-homecontrol® producten aansturen.

De VELUX lichtkoepel is in diverse varianten verkrijgbaar.

 • CVP - Ventilerende lichtkoepel met afstandbediening
 • CFP - Vaste lichtkoepel
 • CSP - Rookventilatie lichtkoepel is getest en gecertificeerd volgens EN 12101-2. Bij brand zorgt de CSP ervoor dat rook en warmte effectief worden afgevoerd. De CSP kan ook gebruikt worden om middels een afstandbediening te ventileren.
 • CXP - De daktoegang ziet er zowel aan de buiten- als aan de binnenzijde hetzelfde uit als alle andere VELUX lichtkoepels. De CXP heeft een openingshoek van 60 graden en wordt handmatig geopend.


VELUX maattabellen downloaden


Ook raamdecoratie voor uw lichtkoepel

Zonwering op zonne-energie (MSG)

De meest effectieve manier van warmtewering. De zonwering op zonne-energie houdt de warmtestraling tegen voordat ze bij de glasplaat komen en de onderliggende ruimteverwarmen. Het witte doek zorgt tevens voor een zachter licht dat door de VELUX lichtkoepel komt.

Elektrisch verduisterend gordijn (FMK)

Het dubbel geplisseerde doek is ideaal om te verduisteren in bijvoorbeeld slaapkamers of presentatieruimten. Bovendien heeft het door de honingraat structuur van het doek en de speciale aluminium coating een unieke isolerende werking. Beschikbaar in de kleuren zwart of wit.

Elektrisch plissé gordijn (FMG)

Plissé gordijnen beschermen tegen direct zonlicht. Bovendien voorkomen ze ongewenste inkijk. Leverbaar in 3 verschillende kleuren: zwart, beige en wit.