Kontakt

VELUX lichtstraten

Een lichtstraat is niets meer dan een rij dakramen die naast elkaar zijn geplaatst, bedoeld om zoveel mogelijk licht door te laten. In de particuliere sector wordt het wordt vaak toegepast in een aan- of uitbouw met een plat dak. Met een VELUX lichtstraat zorg je zo voor natuurlijk daglicht in bijvoorbeeld je serre. Door de hellingshoek van het glas en de locatie van de lichtstraat verstandig te bepalen kan het rendement van het daglicht worden verhoogd. Klerx Bouwprojecten kan je hier deskundig advies over geven op locatie. Voor optimaal comfort raden wij een VELUX INTEGRA® dakraam met afstandsbediening aan. Hiermee is ventilatie met één druk op de knop mogelijk.

Met een complete lichtstraat kan met reguliere dakramen op een hellende opstand kan voor iedere situatie een perfecte oplossing worden gecreëerd. Bijkomend voordeel van de lichtstraten is dat alle originele VELUX raamdecoratie en zonwering gewoon kan worden toegepast in de tuimelvensters.
Een lichtstraat op een plat dak laat licht veel binnen. Al dit licht is tevens energie, die helpt uw woning te verwarmen. Bovendien hebben de nieuwste glazen lichtstraten vaak een speciale coating die ervoor zorgt dat warmtestraling die het pand wil verlaten wordt teruggekaatst. HIerdoor gaat geen energie verloren.

VELUX Lessenaarsdak 5-25°

De VELUX lessenaarsdak 5-25° oplossing is een rij van modules die zorgt voor een schitterende daglichttoetreding in grotere ruimtes, gangen en passages. De lage hellingshoek zorgt ervoor dat het lessenaarsdak perfect past op platte daken en andere ruimtes waar een subtiele lichtval wenselijk is. Het bijbehorende gootstuk past bij toepassingen met een helling van 5° tot 25°.

VELUX Lessenaarsdak met muuraansluiting 5-40°

In een lessenaarsopstelling is een VELUX modulaire lichtstraat ook tegen een muur aan te monteren. Dit opent een nieuwe reeks ontwerpmogelijkheden waar de uitstraling niet wordt beperkt door de plaatsing van het dakraam. Klerx Bouwprojecten monteert dit type dak uiteraard met de origibnele beugels en klemmen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid. De hellingshoek is variabel tussen de 5° en 40° ten opzichte van de muur dankzij het flexibele gootstuk. Dit type lichtstraat wordt gemonteerd op een standaard stalen opbouwrand van 100mm tegen de muur.

VELUX Sheddak 40-90°

De VELUX sheddakopstelling is een rij modules die rechtop staat, zodat zonlicht binnen schijnt in de ruimte eronder. Het rechtopstaande ontwerp is bij uitstek geschikt voor opstellingen die naar het noordelijk halfrond zijn gericht en brengen zacht en diffuus licht. Vooral voor galerieën, scholen, kantoren, musea en industriële faciliteiten, die geen hinder willen ondervinden van directe zoninstraling is het VELUX Sheddak de perfecte oplossing.

Overige VELUX lichtstraat oplossingen

  • Zadeldak met ondersteunende ligger 5°
  • Zadeldak 25-40°
  • Atrium Lessenaarsdak/Zadeldak